Temps de la Nocturna d'Esparreguera 2023

La Nocturna d'Esparreguera 22 de Juliol del 2023

La Nocturna d'Esparreguera és una prova d'orientació amb Bicicleta de Muntanya (BTT) que fa més de 20 anys que es celebra. El BTT Grup Esparreguera va fundar aquesta prova d'orientació, única en el seu estil al disputar-se de nit, amb el nom "RAID Nocturn d'Esparreguera". Des del Club Ciclista Esparreguera hem volgut mantenir aquella idea inicial i l'esperit que ha anat generant aquesta prova tant divertida. Enguany, el club té l'honor de celebrar la seva 16ª edició de La Nocturna d'Esparreguera.

En què consisteix? L'organització dissenya un circuit per les rodalies d'Esparreguera, aquest circuit va canviant any rera any, és secret, dividit per trams i no està marcat. Tot el seu recorregut transcorre per camins, senders i pistes forestals. Els participants de La Nocturna d'Esparreguera hauran de formar equips i aquests hauran d'anar seguint unes indicacions en forma de vinyetes (llibre de ruta / roadbook) per arribar a completar tot el circuit.

Què es pretén? Des del Club Ciclista Esparreguera volem que tots els participants gaudeixin d'aquesta aventura de nit amb BTT juntament amb els seus companys d'equip, amb l’atractiu de la foscor i la dificultat extra que comporta orientar-se de nit. Però no us espanteu! La prova està dissenyada per a que tothom la pugui realitzar i es diverteixi amb ella.

Funcionament

On es celebra? 

A Esparreguera. Al centre del poble, més a prop dels vilatans, perquè tothom s'apunti a la festa de LaNocturna d'Esparreguera. Tot l'event es celebrarà a la plaça del Centre, música, recollida de dorsals, sortida, arribada, dutxes, etc. Per a més indicacions podeu consultar el següent enllaç a Google Maps.

Què necessitem?

Primer de tot moltes ganes de participar i passar-s'ho molt bé! En segon lloc necessitem que tigueu la vostra bicicleta de muntanya a punt i en bon funcionament, si per alguna raó tinguéssiu una avaria d'última hora, disposarem d'un taller mecànic a la zona d'inscripcions. També es imprescindible que cada equip porti un dispositiu mòbil per poder seguir el roadbook a través de la app Terrapirata (nomes per android). Recordeu que és obligatori l'ús del casc i il·luminació frontal (llum blanca) i posterior (llum vermella). A més a més, queda admesa qualsevol altra tipus d'il·luminació, sopren-nos!

Zona d'inscripcions

EL dia de la prova els participans tindran de pasara a buscar el dorsal. Els participants que estiguin federats hauràn de presentar la seva llicència a la zona d'inscripcions.

El dorsal

L'anvers del dorsal durà el número del vostre grup i el telèfon de contacte en cas d'emergència o accident. El número del dorsal ajudarà als responsables dels controls a identificar el vostre grup i registrar el vostre pas per cada control. El revers del dorsal hi haurà un record de la vostra participació a La Nocturna d'Esparreguera.

La tarja de pas

Des de la sortida es repartirà 1 tarja de pas per a cada grup, un membre de l'equip s'haurà de fer responsable d'aquesta tarja de pas i cada cop que s'arribi a un control l'haureu mostrar, el responsable del control ús la segellarà i farà una marca a la casella del control corresponent i comprovarà que estiguéu tots els membres de l'equip per poder continuar cap al següent control. Al finalitzar la prova haureu d'entregar la tarja de pas a l'arribada, sinó el grup quedarà desqualificat.

La sortida

La sortida es realitzarà per grups, cada 1 minut sortiran dos grups alhora. L'ordre de sortida serà en funció de l'ordre d'inscripció (inscripció confirmada). A partir de les 18:00h es tindrà accés al roadbook a la pagina web.

Durant la prova

Haureu d'anar seguint les vinyetes del roadbook que us duran als punts de controls, la app ja te el comptakilometres incorporat. Cada vinyeta conté la distància (en km) respecte la vinyeta anterior. També conté el quilometratge total respecte l'últim control. Podeu consultar l'exemples de roadbooks a la web de www.rutasconroadbook.com o directament a la app de Terrapirata.

Inscripcions


Inscripcions

Les inscripcions es fan a través de la plataforma www.inscripcions.cat , els grups seran d'entre 2 y 6 ciclistes. El cost de la inscripció és de 18€ per persona, si no s'esta federat a la federació catalana o espanyola de ciclisme es tindrà de abonar 3€ mes de seguro mèdic en cas d'accident.

Molt Important: al formalitzar l'inscripció al camp Nom de l'equip tots els membres de l'equip han de posar el mateix nom (nom de l'equip). Les inscripcions es fan individualment.  


Reglament

Programa

20 de Maig: Inici del període d'inscripcions de la 15ª edició de La Nocturna d'Esparreguera. 

20 de Juliol: Tancament d'inscrpcions a les 23:59h.

22 de Juliol: El dissabte 20 de juliol de 2019 arrenca la 16ª edició de La Nocturna d'Esparreguera. 

De les 18h a les 20:30h: Recollida de d'obsequis, dorsals i firma d'inscripcions.

  Des de les 19h: Nocturna infantil a la plaça del centre.

Des de les 21h a les 22h: Sortida dels diferents grups de La Nocturna des de la plaça del Centre. 

Des de les 24h: Arribada dels diferents equip a meta

Des de les 00h a les 04h: Vestuaris i dutxes obertes per als participants. 

  A les 04h: Finalització de la 16ª edició de La Nocturna d'Esparreguera. 


Preguntes freqüents

Com arribar a La Nocturna d'Esparreguera?

Tot l'event es celebrarà al centre del poble a la plaça del Centre, música, recollida de dorsals, sortida, arribada, dutxes, etc. Per més indicacions podeu consultar el següent enllaç al Google Maps.

Com es segueix el roadbook?

El roadbook es seguirà amb la app piste roadbook (android) i rallynavigator (ios i android), més informacio a www.rutasconroadbook.com

Puc utilitzar la llicència de la FEEC per participar a La Nocturna d'Esparreguera?

La Nocturna d'Esparreguera és una prova de la Federació Catalana de Ciclisme (FCC), malauradament no es pot utilitzar la llicència de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, encara que aquesta assegurança tingui coberta la activitat en bicicleta de muntanya. Haureu de realitzar la inscripció amb l'assegurança d'un dia que us ofereix La Nocturna d'Esparreguera.

Si no hem pogut resoldre els vostres dubtes, poseu-vos en contacte amb nosaltres:

Enviant-nos un correu electronic a clubciclistaesparreguera@gmail.com


Roadbook

Descarregar roadbok Nocturna

Disponible el dia 22 a les 15h

Com seguir el roadbook

El roadbook estarà disponible a la web el dia 22 a les 15h. Es descarregarà un arxiu pdf que es pot seguir amb el dispositiu mòbil.

-Android: Piste roadbook (aconsellable) / Rally Roadbook Reader

-IOS: Rally Roadbook Reader

Un cop dintre de la app s’ha d’obrir el arxiu pdf i apareixerà en pantalla.

L’app te un conta kilòmetres que es pot programar dintre d’opcions per poder variar el quilometratge per exemple amb la tecla de volum (pujar o baixar 0.01km).